Een duidelijke focus op allergieën.

aluminium free company

Behandelvormen Vermijden allergenen

Ons immuunsysteem is er voor om ons te beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen. Indien er een lichaamsvreemde stof ons lichaam binnenkomt, zal het immuunsysteem in actie komen en proberen om met behulp van een leger cellen deze stof te vernietigen. Op deze manier worden wij beschermd tegen ziektemakers en andere ongewenste indringers.

Het systeem heeft echter een herkenningssysteem (het herkent of een stof lichaamsvreemd of -eigen is), en als een stof lichaamseigen is, zal het immuunsysteem niet in actie komen.

Bij een allergische reactie heeft het herkenningssysteem zich 'vergist'. Het reageert overdreven op een onschuldige stof. Dit kan bijvoorbeeld door pollen, huisstofmijt, geneesmiddelen, voedingsmiddelen  komen.

Er zijn verschillende behandelvormen mogelijk om allergieën te behandelen:

 

Vermijden allergenen

De stoffen die een allergische reactie veroorzaken worden allergenen genoemd.

Het mooiste zou zijn als we de stoffen waarvoor we allergisch voor zijn, helemaal zouden vermijden. Maar zo eenvoudig is dat niet altijd. Hoe voorkom je dat je gras- en boompollen inademt? Als je allergisch bent voor appels of garnalen is dat makkelijker. Deze moet je dan niet meer eten.

Sommige allergenen kunnen gedeeltelijk vermeden worden. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt kan je allergeendichte dekbedhoezen gebruiken.

 

Uw arts kunt u helpen vast te stellen waarvoor u allergisch bent, en hij/zij weet welke behandeling het beste op uw situatie en klachten aansluit.